Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

18. 02. 2023. 13:14 >> 22:52
33

KAMENARI - LEPETANE

Na trajektu gužve, čeka se i do sat

Od Kamenara do Lepetane od jutros saobraća samo jedan tajekt, a nakon što je kompanija Pomorski saobraćaj od ponoći obustavila tu liniju.

Od danas putnike i automobile prevozi samo trajekt "Vasilije" kompanije “Yu Briv” iz Kotora, a liniju je preuzelo Morsko dobro, koje je najavilo da će prevoz biti besplatan.

Kako javljaju reporteri TVCG trajek može da primi samo 20-ak vozila, zbog čega su stvorene gužve posebno u Lepetanima, gdje se čeka na ukrcaj i po sat vremena. Autobusi i kamioni preusmjeravaju se na alternativni put preko Kotora.

Istovremeno u toku je bila i rekonstrukcija tunela Vrmac, ali je tunel danas otvoren, kako bi se spriječile gužve.

Vlada je prethodno dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Morskog dobra, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane.

Rađenović poziva na razumijevanje

Predsjednik Upravnog odbora Morsko dobro Blažo Rađenović kazao je kako je  Morsko dobro uspostavilo jutros liniju između Kamenara i Lepetana sa jednim trajektom, ali će se u narednom periodu organizovati da ih ima više.

“Jutros smo uspostavili saobraćajnu liniju koja se odvija jednim trajektom, a koji trenutno imamo na raspolaganju, ali ćemo se u narednom periodu od sedam do deset dana organizovati da imamo i veći broj trajekata“, rekao je u Rađenovi za Radio Tivat i zamolio građane da imaju razumijevanja.

Inače, dok je "Pomorski saobraćaj" gazdovao ovom trajektnom linijom, naplaćivala se usluga i vatrogascima i u toku požarne sezone.    

 


Ban: Ovo je iznuđen potez

Suvlasnik kompanije Pomorski saobraćaj Dejan Ban kazao je da su obaveze te firme u odnosu na trajektnu liniju Kamenari - Lepetani od pomoći zvanično prestale. On poručuje da je to iznuđen gest.

“Mi smo dobili rješenje o otkazu ugovora u kojem piše da je konačan i da nema prava žalbe. Svako naše dalje djelovanje bilo bi neka vrsta ulaženje u konflikt koji ne želimo. Žao nam je što se ovo desilo baš na Praznik mimoze. Iz nekih izjava od jutros shvatio sam da je ovo osmišljeno sa naše strane u cilju destrukcije, ja ih razuvjeravam. Sva dokumenta koja smo primili od Morskog dobra su istaknuta na našem sajtu i svi se mogu uvjeriti o čemu se radi”, kazao je Ban.

Otvaranje tunela Vrmac za saobraćaj

Saobraćaj kroz tunel Vrmac otvoren je jutros od devet sati, kako bi se spriječile gužve koje mogu nastati usljed dešavanja sa trajektnom linijom Kamenari - Lepetani, saopšteno je iz Opštine Kotor.

"Opština Kotor se zahvaljuje izvođaču radova, firmi Univerzal i Banetu Kapetanoviću na brzoj i efikasnoj reakciji", navodi se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније