Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 19:43 >> 19:43
6

NAPADI NA NOVINARE

Marković: Đukanović ne govori napamet

Premijer Milo Đukanović sinoć u Ulcinju nije govorio napamet kada je kazao da su za napade na novinare krivi iznajmljeni kriminalci i da postoje oni koji iz „sistema podržavaju takve namjere ili eventualno usporavaju istragu“, kazao je za TV Vijesti, potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković.

Marković je rekao da je premijer do toga saznanja došao na osnovu razgovora sa onima koji istražuju ovaj slučaj.

„Vjerujem da predsjednik Đukanović nikad ništa ne saopštava na pamet. Vjerujem da je u tim razgovorima koje je imao sa ljudima koji se bave pitanjima u ovim predmetima, možda došao do nekih saznanja koja tu njegovu formulaciju osnažuju. Ja sa predsjednikom tim povodom nijesam razgovarao. Ali je svakom ko je u politici i ko ima analitičku sposobnost jasno da ovo ne mogu biti slučajni incidenti pojedinca kojem je palo na pamet da postavi eksploziv tačno ispod prozora glavnog i odgovornog urednika Vijesti“, rekao je Marković.

Marković je ponovio da je afera „crne trojke“ iskonstruisana i da je cilj bio kompromitacija državnih organa.

Na pitanje novinara na što je konkretno mislio kad je prošle godine izjavio da ima makar jedan pouzdan dokaz ko stoji iza afere „crne trojke“, Marković je rekao da odgovor na to treba da da tužilaštvo.

„Ja to nijesam rekao napamet. To sam rekao kao ministar koji je imao uvida u dokumentaciju koju je pripremala policija i ustupila Tužilaštvu. Taj dokument govori o nekim ljudima i njihovim interesima da toj aferi daju takav značaj“, rekao je Marković.

Marković je kazao kako se nada da će Tužilački savjet biti u punom sastavu u narednih nedelju dana, ističući da institucije nijesu blokirane i da funkcionišu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније