Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ. [ Mina ]

29. 11. 2022. 13:20 >> 13:18

U ČETVRTAK

Ženski parlament o borbi protiv nasilja nad ženama

Borba protiv nasilja nad ženama biće glavna tema zasijedanja Ženskog parlamenta koje će biti održano u četvrtak, saopšteno je iz Skupštine.

 

Sjednicu će otvoriti predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Božena Jelušić.

Najavljeno je da će učesnike zasijedanja pozdraviti predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Tokom sjednice e biće predstavljena istraživanja Monstata o uslovima života i bezbjednosti žena i UNICEF-a o prevencija dječjih brakova u Crnoj Gori.

"Biće predstavljeno i uputstvo za prijavljivanje i procesuiranje slučajeva diskriminacije i seksualnog uznemiravanja po osnovu pola i roda na radnom mjestu, koje je za potrebe Odbora izradila Misija OEBS-a u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније