Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 01. 2014. 13:12 >> 13:12

UDRUŽENJE NOVINARA

Opet pozivaju na generalni štrajk

Udruženja novinara Core Gore (UNCG) predložilo je održavanje generalnog šrajka u znak protesta protiv nasilja nad novinarima i onemogućavanja njihovog rada i gušenja novinarskih i ljudskih sloboda.

"U susret 23. januaru, Danu novinara Crne Gore, Upravni odbor Udruženja novinara Core Gore, kao najstarija i najmasovnija strukovna asocijacija crnogorskih novinara, još jednom poziva medijsku zajednicu u Crnoj Gori, na solidarnost i osudu sve češćih napada na novinare i nasilje, koje od strane nadležnih džavnih organa, godinama ostaje nekažnjeno", piše u saopštenju te medijske organizacije.

Iz UNCG-a su pozvali na dogovor zainteresovana udruženja, redakcije, kolege i sindikate medija, predlažući da zajedno odrede mjesto i vrijeme protesta i štrajka, poručujući, da su im vrata Udruženja uvijek otvorena.

"Ako se novinarima na najbrutalniji način uskraćuje pravo na rad, onda i oni imaju pravo da reaguju i makar jedan dan drugima uskrate pravo na informisanje, tražeći na taj način, odgovornost nadležnih državnih organa i zaštitu od bezumlja i gušenja novinarskih i ljudskih sloboda u Crnoj Gori",  kazao je u ime  Upravnog odbora UNCG-a , potpredsjednik Udruženja, Ranko Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније