Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG

31. 08. 2022. 15:55 >> 16:33

PODATA DVA PLACA

Bivšim radnicima "Vektra Boke" 170.000 eura

Bivši radnici Vektra Boke iz Herceg Novog dobiće 170 hiljada eura, obezbijeđenih od prodaje dva placa koja su bila u vlasništvu te firme. Od ukupno milion eura duga ostalo je još manje od stotinu hiljada da se isplati bivšim radnicima. Sve je to epilog višegodišnje borbe i sudskih procesa u kojima radnici te firme u stečaju pokušavaju da obezbijede i neuplaćeni radni staž.

"Apelacioni sud je usvojio žalbu bivših radnika i Opštine Hereg Novi i time je omogućen nastavak prodaje imovine imajući u vidu da je većinski vlasnik nezakonito prisvojio pet miliona od prodate imovine, da je račun blokiran i da se ne radi preko računa", kazao je advokat radnika Jovan Pejović.

Bivši radnik Vojin Miljanić je kazao da su prodali dva placa, jedan u Njivicama i jedan u Rosama, i izmirili dio četvrte rate po planu reorganizacije. Ukupno potraživanje je bilo oko milion.

"Uspjeli smo da djelimično ostvarimo naše zahtjeve, ostalo je povezivanje radnog staža od tri i po do sedam godina po radniku je neuplaćeno. očekujemo da se i to riješi Poreska uprava je pokrenula stečaj da bi se i ova priča konačno završila", kazala je jedna od bivših radnika Maja Pajević.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније