Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ M.V. ]

04. 08. 2022. 14:16 >> 14:13

RADINOVIĆ ZA PORTAL RTCG

Sjećanja na ‘Oluju’ ne mogu da izblijede

Doskorašnji v.d. direktora Uprave za željeznicu Želimir Radinović koji je bio u Kninu 1995.godine u razgovoru za Portal RTCG-a prisjeća se operacije "Oluja" tokom koje je ubijeno i protjerano na hiljade Srba iz Hrvatske.

On je ocijenio da je je porazno što pravda ni poslije 27 godina od egzodusa srpskog naroda nije zakucala na vrata zločinaca.

"Imam osjećaj da Oluja još traje, jer pravde za 2.000 poginulih i nestalih nema, a zna se da su mu to pretežno civili. Hrvatska je blago odgovorila na te nesporne zločine, Hag je oslobodio Gotovinu. Tako da pravda nije zakucala na vrata nespornih zločinaca", kazao je Radinović.

Prisjećajući se tog dana, Radinović kaže da je bilo jasno da je poraz neizbježan.

"Sjećam se te godine i tog nesretnog dana, bio sam u kontaktu sa dijelom rukovodstva RSK. Samo su mi rekli gotovo je, nemamo pomoći ni od kuda pa ni od RS! Odnos je bio 7:1 u korist hrvatske vojske u sadejstvu sa armijom BiH i NATO strukturama. Poraz je bio neminovan ali se prvi put desilo da je taj narod sačuvao supstancu i došao je kod braće", kazao je Radinović.

Kako kaže, protjerani srpski narod teško je proživljavao  sve ove godine.

"Vrlo teško je narod preživljavao sve ove godine ali to je radan narod i ponovo su u drugoj sredini stekli i kuće, stanove, poslove. Nikad se ne smije zaboraviti progon jednog naroda i genocid koji je izvršen nad njim od Jasenovca do Oluje", zaključio je Radinović u razgovoru za Portal RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније