Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ T.S. ]

21. 07. 2022. 12:12 >> 12:13

21.jul

U Beranama obilježen Dan opštine

Svečanom sjednicom Skupštine opštine u Beranama je danas obilježen 21. jul, slobodarski i svijetli dan, jedan od jedan od najznacajnijih datuma u istoriji ovog kraja i Crne Gore, i Dan opštine. Predsjednik opštine Vuko Todorovic (DF) se zahvalio na podršci i povjerenju koje mu je ukazano.

“Uvjeren sam da politička, vjerska, nacionalna i bilo koja druga pripadnost ne treba biti predmet podjela i rasprava, već kvalitet i standard života. Neophodne su nam nove teme, nove vizije, i praktični pristup rješavanju problema s kojima se susrećemo i sa kojima ćemo se suočavati u radi lokalne uprave”  kazao je Todorovic.

On je kazao da je Berane “naša kuća, sa skladnim i tradicionalno stabilnim međunacionalnim i međuvjerskim odnosima svih žitelja”.

“Moja je želja i želja svih nas da učinimo koliko možemo da tu harmoniju niko ne naruši i da sačuvamo tradiciju i poštovanje razlika” rekao je Todorovic.

Predsjednik opštine je kazao da će svoja iskustva i znanja staviti u službu zajednice.

Predsjednik SO Novica Obradović (Demokrate) je podsjetio na svijetli datum iz 1941. godine, kada je na današnji dan formiran prvi odbor narodnog oslobođenja u porobljenoj Evropi i pozvao da se taj datum pamti i nikada ne zaboravi.

Svečanoj sjednici povodom Dana opštine je prisustvovao jedan broj poslanika i predstavnika državnih preduzeća, veliki broj delegacija drugih crnogorskih i pobratimakih opština.

Telegrami sa čestitkama rukovodstvu opštine Berane stigli su od predsjednika Vlade, predsjednika države, predsjednice Skupštine Crne Gore i mnogih drugih zvanicnika i diplomatskih predstavnika.

Povodom Dana opštine u Beranama se danas priređuje niz kulturnih i zabavnih manifestacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније