Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

08. 07. 2022. 16:38 >> 16:42
1

PROBLEMI ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Poslije dva sata čekanja vraćeni neobavljenog posla

Gužve ispred centara za socijalni rad za registraciju djece za dječji dodatak ne smanjuju se ni peti dan. Portalu RTCG obratila se jedna od majki koja je pokušala da ovaj posao obavi danas u podgoričkom Centru za socijalni rad, ali nakon dva sata čekanja nije uspjela.

Kako je naglasila čekala je strpljivo gotovo dva sata, a onda je radnik obezbjeđenja u 15:30 h saopštio da danas više neće primati stranke i da dođu drugi dan, te da ih unutra ima četvoro koji čekaju na registraciju.

"Radno vrijeme Centra je do 16 sati, a mi smo vraćeni pola sata prije. Ne znam koliko je to potrebno vremena službenicima da registruju dijete. Iz Centra su donudili pravila da se prijavljujemo prve sedmice pod određenom azbučnom redu, druge sedmice je već drugo prezime i sada treba da čekamo naredni mjesec. Pri tome i mi imamo neke poslove koje smo morali da ostavimo da bi ovaj dio obavili i da ne bi kasnili", kazala je ova majka.

Kako je istakla, imala je utisak da se regitracija jedne stranke obavlja i po 20 minuta, kao i da je bilo ulazaka preko reda.

Direktorica podgoričkog Centra za socijali rad Marija Popović je kratko odgovorila da rade svakog dana do 16 sati, te da je tako bio slučaj i danas.

"Koliko ja znam ni danas posao nijesmo završili ranije, a službenicima treba 5 do 10 minuta da unesu potrebne podatke, tako da ako su unutra bile četiri stranke za njihovu obadu je bilo potrebno tih pola sata", kazala je Popović, ne želeći da dalje komentariše situaciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније