Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 07. 2022. 12:00 >> 11:58

JOKOVIĆ - GAŠPARIKOVA

Pomoć održivom razvoju kroz proširenu saradnju sa UNDP-om

Opredjeljenje Vlade Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je povećanje proizvodnje u poljoprivrednom sektoru, snažnije uvezivanje sektora tuzima i poljoprivrede, kao i rješavanje zatečenih problema, sa posebnim fokusom na sektor šumarstva i intenzivnijem povlačenju sredstava iz evropskih fondova, istakao je ministar Vladimir Joković na sastanku sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danijelom Gašparikovom.

Sagovornici su analizirali ključne izazove u oblastima poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i zaštiti životne sredine, uz poruku da će u narednom periodu proširiti saradnju kako bi na najbolji mogući način pomogli održivom razvoju Crne Gore.

Predstavnica UNDP-a je, kako navode u saopštenju Ministarstva, podsjetila na niz projekata u oblasti vodoprivrede, smanjenja emisija s efektom staklene bašte i klimatskih promjena, kao i na dogovorene i usaglašene aktivnosti saradnje sa Vladom Crne Gore za period 2023-2027.

"Tokom razgovora sagovornici su se fokusirali na Regionalni projekat 'Integralno upravljanje rizicima od poplava u slivu rijeke Drim na Zapadnom Balkanu', koji se finansira od Adaptacionog fonda i obuhvata sve neophodne aktivnosti koje je potrebno sprovesti u zemljama sliva rijeke Drim u cilju zaštite od poplava i povećanja otpornosti na klimatske promjene", navode u Ministarstvu.

Istaknuto je da program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori ogleda se kroz uspješno vođenje zajedničkih projekata, uz opredeljenje da se saradnja nastavi i dodatno ojača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније