Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 12. 2013. 13:34 >> 13:34
2

SIGNAL DRŽAVI

AKEM osudio kamenovanje TV Montena

Asocijacika komercijalnih medija Crne Gore (AKEM) najoštrije je osudila sinoćnje kamenovanje službenih prostorija NTV Montena.

"Učestalost napada na medije je signal državnim institucijama da konačno moraju da se uhvate u koštac sa počiniocima ovih nedjela, koji šalju jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da je kod nas sloboda medija na niskom nivou i da su temeljna ljudska prava svedena na minimum", poručuju iz AKEM-a.

Kažu da najnoviji napad na NTV Montena nije slučajan, pogotovo ako se zna da je to medij koji baštini crnogorsku tradiciju, istoriju i kulturu, da su indentitetska pitanja dominantan segment programske koncepcije u nastojanju da se gledaoci, naročiti mladi pravilno informišu o Crnoj Gori i njenoj slavnoj istoriji, kulturi i tradiciji.

"Nekome to smeta i neko bi to da poništi. AKEM poziva državne organe da bez odlaganja učine sve u rasvjetljavanju ovog i svih drugih napada na medije  čiji je cilj zastrašivanje medija i novinara, a samim tim i sramno i kukavičko atakovanje na njihovu slobodu. AKEM vjeruje da se u osvjetljavanju ovog mučkog čina, kao i prethodnih mora pod hitno angaživati i novoformirana Komisija za praćenje slučajeva nasilja nad novinarima uz dužnu pažnju svih medija koji djeluju na prostorima naše države, kako se ne bi dogodilo da i ovaj sramni slučaj ostane nerasvijetljen", navodi se u saopštenju AKEM-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније