Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V/T.G.

20. 06. 2022. 18:26 >> 18:26

PLAN ZA POGLAVLJE 24

Vlada planira da poveća broj zahtjeva za provjeru imovine u inostranstvu

Vlada Crne Gore planira da institucije povećaju broj upućenih zahtjeva za provjeru imovine u inostranstvu. To se navodi u planu aktivnosti koje vode do ispunjenja privremenih mjerila u poglavlju 24, pravda sloboda i bezbjednost. Dokument je objavljen na sajtu Vlade, nakon što je istekao period u kome je bio označen stepenom tajnosti.

Definisano je ukupno 38 privremenih mjerila u poglavlju 24. 

"Dinamički plan je rezultat temeljnog sagledavanja obaveza iz privremenih mjerila, preporuka posljednjeg sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost (održanog u martu 2021), kao i posljednjeg Non-pejpera o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori iz maja 2021. Kada su u pitanju privremena mjerila, Dinamički plan obuhvata ona mjerila koja su tokom interne procjene označena kao kritična ili problematična", piše u tekstu plana. 

Plan je da se intenzivira saradnja sa Europolom, kao i da se ojačaju kapaciteti policije za finansijske istrage i sprječavanje pranja novca.

Vlada planira da uputi Nacrt strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma za period 2022 – 2025. Evropskoj komisiji.

Jedna od mjera je i uvećati broj nacionalnih zahtjeva za provjeru imovine u inostranstvu.

"Inicirati kod međunarodnih partnera obuke za policijske službenike u odnosu na vođenje dugoročnih istraga prema organizovanim kriminalnim grupama i drugim licima aktivnim u međunarodnom krijumčarenju droge" , piše u tekstu plana poglavlja 24.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније