Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

15. 04. 2022. 10:24 >> 11:16

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

"Pesah prilika da se zahvalimo za blagoslove slobode"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jevrejskog vjerskog praznika Pesaha, predsjednici Jevrejske zajednice Crne Gore Nini Ofner Bokan, svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu.

Đukanović je rekao da u danima velikog praznika Pesaha, milioni širom svijeta crpe inspiraciju iz primjera Jevreja, koji su sačuvali svoja vjerovanja, kulturu i dostojanstvo tokom brutalnog perioda ropstva i Holokausta.

"Pesah je još jedna prilika da se svi zahvalimo za blagoslove slobode, i da se prisjetimo žrtve, hrabrosti i odlučnosti naših predaka opstajanju na ovim prostorima u najtežim periodima naše istorije“, naveo je on.

Đukanović je kazao da je priča o Pesahu priča o prevladavanju nevolja i pronalaženju nade.

„To je priča o priznanju da su naša vlastita prava povezana s pravima drugih i da niko od nas nije slobodan dok svi ne budemo slobodni“, dodao je on.

Prema riječima Đukanovića, ove godine Pesah ima posebno značenje.

„Danas se sjećamo onih kojima je još uvijek uskraćena sloboda. Sederovo gorko bilje i slana voda podsjećaju nas na tugu zbog stradanja u Ukrajini i gubitka tolikog broja nevinih života, uz ohrabrenje i uvjerenje, da će ono najbolje u ljudskoj prirodi ipak pobijediti“, kazao je Đukanović.

On je čestitajući Pesah, naveo da je to drevni praznik koji slavi univerzalne civilizacijske vrijednosti, praznik koji njeguje vaš identitet i kulturu koji Crnu Goru čine bogatijom zemljom.

„Spremnom za buduće izazove koji za cilj imaju jačanje harmonije i bogatstva suživota u kom naša djeca odrastaju zaštićena od sjena netolerancije i ugnjetavanja“, dodao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније