Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me [ I. P. ]

15. 04. 2022. 08:49 >> 08:52
1

PODACI MINISTARSTVA

Na post-kovid rehabilitaciji do sada bilo 500 pacijenata

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Anka Vukićević saopštila je da vlada veliko interesovanje pacijenata za post-kovid rehabilitaciju u Institutu Simo Milošević u Igalu.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG saopštila da je za mjesec i po obrađeno 500 pacijenata koji su dobili terapiju u trajanju od 12 dana.

"U ponedjeljak na rehabilitaciju kreće nova grupa od 120 pacijenata. Ukupan broj prijavljenih je oko 800. A za sedam dana se javilo već 140 pacijenata", rekla je Vukićević.

Namjera im je da se program učini što dostupniji pacijentima, te pojašnjava da se prijave mogu slati Mnistarstvu zdravlja ili Institutu.

Program će biti realizovan do kraja godine, a opredijeljeno je oko milion eura. Plan je da programom bude obuhvaćeno oko 2.000 pacijenata.

"Pacijenti u Igalu borave 12 dana, od čega je 10 terapijskih", pojasnila je Vukićević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније