Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

11. 04. 2022. 14:27 >> 14:29

ĐUKANOVIĆ

Važno osnažiti inkluziju RE populacije u oblasti obrazovanja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Klausa Moka, regionalnog koordinatora njemačke humanitarne organizacije Help i medijatore u programu namijenjenom socijalnoj inkluziji romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori.

"Predsjednik je uz dobrodošlicu izrazio zadovoljstvo susretom povodom nedavno oblježenog Svjetskog dana Roma, što je prilika da se skrene pažnja društva na potrebu afirmacije zajednice Roma i Egipćana u Crnoj Gori", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Kako se navodi, Đukanović je zahvalio humanitarnoj organizaciji Help na važnoj misiji koju ostvaruju u Crnoj Gori duže od dvije decenije, kako na humanitarnom, tako i na planu emancipacije ukupnog društva kada je riječ o uključivanju Roma i Egipćana u društvene procese.

"U tom smislu posebno je važno osnažiti inkluziju u oblasti obrazovanja, kazao je Predsjednik, ističući pozitivnim što je u proteklih nekoliko decenija skrenuta pažnja na ova pitanja i da se prepoznaju rezultati, ali i jasnije uočavaju potrebe koje pripadaju odgovornom društvu", piše u saopštenju.

Regionalni koordinator Help-a Klaus Mok je uz zahvalnost za prijem, koji vide kao znak podrške organizaciji, medijatorima i ukupnoj romskoj zajednici, predstavio crnogorskom predsjedniku dosadašnje rezultate i aktuelni program obuke medijatora u cilju uključivanja u rad institucija na lokalnom nivou u oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite i zdravlja.

"Prisutni medijatori: Šejla Pepić, Denison Beriša, Minira Delija, Nardi Ahmetović, Dejvid Sejdović i Enis Eminović, zahvalili su u ime zajednice za dosadašnju podršku i iskazali potrebu da ovakvi programi budu prioritet državne politike u ovoj oblasti", kazali su iz Kabineta Predsjednika.

Đukanović je, kako se dodaje, izrazio spremnost za punu afirmaciju akcija koje za cilj imaju savladavanje zaostajanja zajednice u odnosu na društvena kretanja i snaže građanski i multietnički identitet Crne Gore, što će biti konkretizovano i kroz njegovo obraćanje nadležnim institucijama izvršne vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније