Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

21. 02. 2022. 20:13 >> 20:14

UMJESTO 10 KOŠTAĆE 15 MILIONA

Gradnja eko zgrade biće nastavljena nakon skoro decenije pauze

Izgradnja eko zgrade u Podgorici biće nastavljena nakon skoro decenije od postavljanja kamena-temeljca. Umjesto planiranih 10, radovi će koštati 15 miliona.

Uz šampanjac i prijateljske poruke označen je početak izgradnje eko zgrade. Italijanski ministar zaštite životne sredine, kopna i mora Korado Klini je tada kazao da rade na nečemu što će ostati.

"Ovo je konkretan znak između Italije i Crne Gore uz veliku želju za veliku budućnost", kazao je tada Klini.

Umjesto ispunjenja želja dobili smo konstrukciju koja nas deset godina podsjeća na obećani posao.

Luka Zelioli ambasador Italije u Crnoj Gori kaže da je projekat ostao blokiran zbog problema sa italijanske strane.

"Naše je ministarstvo 2016. uspjelo da obezbijedi dodatno finansiranje za njegov završetak, ali onda su problemi nastali u Crnoj Gori i sve je ponovo zaustavljeno", objašnjava Zelioli.

Danas, davno započetu priču nastavljaju novi igrači s obje strane.

"Nastavak projekta predstavljati krunu saradnje, dok će zgrada biti spoj arhitekture i ekologije i ekološkog usmjerenja naših država", kazao je ministar ekologijke i prostornog planiranja Ratko Mitrović.

Zelioli napominje da se nada da će se radovi na eko zgradi nastaviti bez problema i da će ona dati novi sjaj ovom novom kraju u kojem se nalazi.

I dok čekamo da buduća zgrada Ministarstva ekologije zasija punim sjajem, sigurno je da će posao biti mnogo skuplji nego što je planirano.

"Smatrali smo da je dovoljno 10 miliona, ali usljed poskupljenja materijala, biće potrebno 15 miliona i ta sredstva obezbijedila je Vlada Crne Gore", kazala je Jovana Žarić iz Ministarstva ekologije i prostornog planiranja.

Rok za završetak druge faze je 18 mjeseci od danas, a radove će izvoditi austrijska firma Štrabag, koja je izabrana na tenderu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније