Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2021. 11:49   >>  11:49

DOGOVORILI RADOVE

Italijani će finansirati završetak Eko zgrade

Predstavnici italijanskog Ministarstva ekološke tranzicije iskazali su spremnost da, u skladu sa ranije potpisanim Tehničkim sporazumima između Vlade Crne Gore i Vlade Italije, doniraju dodatna sredstva za završetak radova na izgradnji Eko-efikasne zgrade u Podgorici.

Na sastanku, kojem su ispred Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prisustvovali Aleksandar Ašanin, državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, Jovana Žarić, v.d. generalne direktorice Direktorata za EU integracije i međunarodnu saradnju, kao i i v.d. direktora Uprave za javne radove, Boro Lučić sa saradnicima i predstavnici PROCON-a, a ispred italijanskog Ministarstva ekološke tranzicije Oliviero Montanaro, generalni direktor za međunarodnu saradnju, Angolo Martineli, savjetnik u sektoru za međunarodnu saradnju i Paolo Angelini, viši savjetnik za pitanja Balkana, razgovarano je o trenutnom statusu i finansijskim aspektima projekta, i zaključeno da u ovom trenutku ne postoje prepreke za njegov nastavak.

Dogovoreno je da se preostali radovi na izgradnji Eko-efikasne zgrade realizuju kroz jednu fazu i jedan tenderski postupak.

"I crnogorska i italijanska strana su iskazale spremnost da daju maksimalni doprinos kako bi se ovaj projekat priveo kraju, uz uvjerenje da će njegova finalizacija biti pokretač novih zajedničkih projekata u oblasti životne sredine i urbanizma", navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније