Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 12. 2013. 17:40 >> 17:40

MANS

Predložili Radulovića za člana Komisije

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) predložila je pravnog savjetnika te nevladine organizacije (NVO), Veselina Radulovića, za člana Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima i ubistava novinara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je NVO da predlože kandidata za člana Komisije, čije je formiranje predviđeno Akcionim planom za poglavlje 23. NVO će u Komisiji imati jednog predstavnika, a pravo predlaganja kandidata imaju organizacije čije je područje djelovanja vezano za tu oblast.

Oni su naveli da je Radulović učestvovao u većini aktivnosti MANS-a iz oblasti koja je u vezi sa zadatkom Komisije, kao i u aktivnostima drugih subjekata. 

„Zato smo sigurni da bi učešće MANS-a u ovoj Komisiji preko kandidata koji je predložen, doprinijelo da Komisija ostvari zadatak i svrhu zbog koje je formirana“, poručili su iz te NVO.

U MANS-u smatraju da je učešće njihovog predstavnika u radu Komisije neophodno.

„Očekujemo da MUP to prepozna, i kroz izbor člana Komisije koga je MANS predložio pokaže volju da Komisija ostvari zadatak zbog koga će se formirati“, zaključuje se u saopštenju.

Iz MANS-a su naveli da su ubijeđeni da MUP veoma dobro zna da je to NVO sa najviše iskustva u istraživanju i procesuiranju svih oblika kriminala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније