Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

02. 11. 2021. 08:41 >> 08:41
3

RADONJIĆ NAJAVIO

Nastaviće sa protestima zbog dešavanja u barskoj bolnici

Izvršni direktor Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku Mitar Radonjić poručuje da će građani i civilni sektor nastaviti sa protestima, povodom smrti mlade porodilje Ajle Hot, koja se porodila u barskoj bolnici, a potom preminula u KCCG.

Direktor OB Bar dr Igor Karišik naveo je sinoć u emisiji "Naglas", da su neke optužbe na račun ljekara te bolnice pregrube.

"Jako nas raduje tvrdnja dr Karišika da nisu u barskoj bolnici navikli na ovakav i ovoliki pritisak, jer je to znak da radimo pravu stvar - budimo svijest kod građana o nedodirljivosti donosioca odluka o životu i smrti i građani više neće da ćute i da trpe mnoge nepravilnosti, nezakonitosti i neprofesionalnost koja na kraju rezultira jako velikim posljedicama. Dakle, nastavićemo sa opravdanim i apsolutno zakonitim pritiskom u vidu protesta, a kasnije i drugim zakonitim aktivnostima", navodi Radonjić.

Kaže da su o svemu htjeli da upoznaju i ministarku zdravlja Jelenu Borovinić-Bojović, koju su pisanim putem zamolili za prijem.

“Ali smo ostali uskraćeni za odgovor i daćemo sebi za pravo da se stav Ministarstva čuo u emisiji i mi smo saglasi sa državnim sekretarom Sekulićem da svako ko se ogriješio o Zakon mora odgovarati i da neće biti nedodirljivih a mi ćemo vrlo budno pratiti da li će to tako zaista i biti”, naveo je Radonjić.

I za direktora barske bolnice imaju poruku.

“Ukoliko smatra da je naše djelovanje pregrubo neka nas pozove na sastanak i o svemu možemo razgovarati, ali će doktor Karišik prvo morati da uputi javno izvinjenje zbog nekoliko neistina koje je izrekao u gostovanju i da izrazi iskreno kajanje, jer brani nešto što se odbraniti ne može. Naravno, to sve će moći da učini na dan novih protesta koje ćemo očigledno biti prinuđeni da preselimo mnogo bliže mjestu događaja - OB Bar”, zaključio je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније