Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 11. 2013. 18:56 >> 19:01

SELO GUBAVAČ

BP: Voda za 300 domaćinstava

Stanovnici bjelopoljskog sela Gubavač danas su dobili vodovod kapaciteta 600 litara u minuti, čime je riješen problem vodosnabdijevanja za 300 domaćinstava.

Simbolično prve čaše hladne vode s česme u Gubavču 3km udaljene od izvorišta popili su minister poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, uvjereni da će stanovnicima ovog kraja novoizgrađeni vodovod olakšati život i pomoci  da razviju poljoprivrednu proizvodnju.

"Ovo je  jedan od pet najznačajnijih infrastrukturnih projekata u oblasti vodoprivrede – vodosnabdijevanja, koje lokalna uprava Bijelo Polje sprovodi u okviru Programa javnih radova u ovoj godini", kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

On kaže da je na prvom mjestu rekonstrukcija izvorišta Bistrice u Majstorovini, zbog svog kapaciteta, ukupne vrijednosti i zbog toga što će, kako kaže Žurić, 300 domaćinstava riješiti problem vodosnabdijevanja sa ovog vodoizvorišta i ovog vodovoda.

"Osim toga, indirektni benefiti ovog projekta će biti veoma prepoznatljivi i mjerljivi, jer će biti rasterećena ukupna gradska mreža i infrastruktura, te će okolna naselja Oluja, Njegnjevo i Sutivan imati kvalitetnije snabdijevanje vodom", poručio je Žurić.

Takođe, u završnoj su fazi i vodovodi u Nedakusima i Džafića brdu, gdje se, kako kaže predsjednik opštine, radi elektrifikacija pumpnih postrojenja. Žurić se nadam da će do kraja godine i ta dva vodovoda biti otvorena.

"Peti projekat iz oblasti vodoprivrede je prva faza vodovoda između ravne rijeke i Slijepča mosta, gdje ćemo drugu fazu započeti naredne godine, a u dogovoru i uz saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, čija podrška nikada ne izostaje, imamo ideju da započnemo izgradnju vodovoda u Zatonu u idućoj godini i u fazi smo izrade projekta tog vodovoda i smatram da ćemo iduće godine krenuti u rješavanje tog problema", kazao je  Žurić.

Za ministra Ivanovića završeni objekat je dobar primjer saradnje više subjekata koji treba primjenjivati i u narednom period.

"Trudićemo se da poboljšamo kvalitet života ljudi u ovom kraju. Nadam se da će to biti dovoljno jaka osnova i za privlačenje investicija, jer bjelopoljski kraj je već prepoznat u Crnoj Gori po stočarstvu i poljoprivredi i mislim da imamo prostora da to dalje poboljšamo", kazao je ministar Ivanović.

U ime građana Mjesne zajednice Gubavač, savjetnik u Opštini Bijelo Polje Refik Bojadžić je istakao da je projekat vodovoda Gubavač rađen u nekoliko faza, te da je izvršen tehnički prijem objekta i nakon toga je izdata vodna dozvola od strane Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

"Nadležni opštinski organi zajedno sa Mjesnom zajednicom Gubavač su objekat predali na upravljanje i održavanje JP Vodovod Bistrica. Vodovod će biti priključen na postojeći sistem gradske vodovodne mreže i on će omogućiti da se korisnici sa Mjesne zajednice na visokim kotama kontinuirano snabdijevaju vodom tokom čitave godine", istakao je Bojadžić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније