Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ R.B. ]

06. 09. 2021. 08:36 >> 08:40
17

VUJOVIĆ OCIJENIO

"Događaji na Cetinju poraz za Crnu Goru"

Jučerašnji događaji na Cetinju poraz su za Crnu Goru, istakao je šef Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović. On je, u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), istakao da ima osjećaj kao da smo se vratili 150 godina unazad i da se društvo bavi ustoličenjem mitropolita. Ocijenio je da su gotovo svi crnogorski mediji objektivno izvještavali o dešavanjima tokom vikenda.

"Sve je ostavilo mučan utisak da je poraz svih nas da nam je crkva postala glavna tema, da  stavimo u prvi plan što crkva maltene određuje svakodnevni život i da je ona određivala u velikoj mjeri sastav nove vlade i da ima uticaj na novu vlast. Mislim da je to poraz za Crnu Goru, i i imam osjećaj kao da smo se vratili 150 godina unazad i bavimo se ustoličenjem mitropolita", rekao je Vujović.

Ocijenio je da je sve to nastavak razaranja crnogorskog duštva, koje traje, kako je naveo, već dvije godine.

"Ne vidim kraj svega toga. Porazno je i što međunarodna zajednica ne vidi te regresivne tokove, više niko ne pominje pregovore sa EU, kao da je to završena priča, ostavljeni smo u Crnoj Gori sa svim jadom i prooblemima", kazao je šef Medijskog savjeta za samoregulaciju za TVCG.

Cetinje i Cetinjali su, kako je rekao, bili ti koji su branili obraz Crne Gore početkom 90-ih.

"Oni imaju puno pravo da zaštite Cestinje i čestitam im što su donekle uspjeli da ostavare te ciljeve."

Vujović je poručio da treba da se bavimo suštinskim stvarima, a ne stvarima koje Crnu Goru udaljavaju od ciljeva iz predhodnih godina.

Na pitanje je li moglo drugačije juče, Vujović je odgovorio: 

"Stvari od juče ne bi trebale da budu bitne crkvi, trebali bi da šire ljubav, a ne da pod dugim cijevima dolaze u manastir. Tu se vidi da politika stoji iza toga, da su politički ciljevi u pitanju."

Istakao je i daje karakter te crkve u Crnoj Gori značajno promijenjen.

"Mislim da je Amfilohije mnogo bolje razumio karakter crnogorskog društva. Ako poslije smrti Amfilohija, koji je tu crkvu zvao pravoslavna, sad isključivo inistirate da je to srpska crkva, automatski sužavate prostor djelovanja te crkve", dodao je Vujović.

 

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније