Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

05. 09. 2021. 15:48 >> 15:51
22

RADUNOVIĆ ZA TVCG

"Sramno što nije dozvoljeno da građani izraze bunt"

Crnogorski muzičar, Nikola Radunović, istakao je da je sramno što na Cetinju danas nije dozvoljeno da građani izraze bunt. Za Dnevnik Televizije Crne Gore (TVCG) kazao je da je propušteno da se pokaže da ima "mudrih koji odlučuju", te da je sve moglo biti lako riješeno da je ustoličenje bilo preseljeno na mjesto gdje bi bilo svečanost.

Radunović je naveo i da je radosan što se sve završilo bez težih posljedica.

"Očigledno nije shvaćeno da ljudi hoće mirno da protestuju, pa im je sužavana sloboda kretanja. Mislim da je to samo bio izraz bunta, što im se ne dozvoljava da izraze to što osjećaju", kazao je muzičar za TVCG. 

Apelovao je na nadležne da se policajci sa Cetinja pošalju kućama. 

 "Popovi su tu decenijama, niko im nije nanio nikakvu štetu. Mislim da nije bilo dobro reagovanje policije, što su htjeli ljude da odalje od grada", kazao je Radunović i dodao: 

"Moraju svi da se naviknu da mi postojimo, ja nisam vjernik ali postoje moji prijatelji, kolege i kumovi koji hoće da idu u crnogorsku crkvu."

Poručio je i da ne bi trebalo da negiramo jedni druge.

"Propušteno je da se pokaže da ima mudrih koji odlučuju, sve je moglo biti lako riješeno da se to odigra na mjestu gdje bi ustoličenje bilo svečanost. Samo nemojte da negiramo jedni druge", zaključio je.

Situacija na Cetinju je mirna, a i dalje se osjeća suzavac. 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније