Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 07. 2021. 21:57 >> 08:26
3

TOMAŠ BOŠKOVIĆ

"Djeci ne branim da gledaju majku"

Tomaš Bošković, koji je privukao pažnju javnosti nakon što mu je Centar za socijalni rad Podgorica oduzeo djecu, kazao je Portalu RTCG da nije nasilnik i da ne brani djeci da gledaju majku.

Bošković je samohrani otac koji je uhapšen ispred porodične kuće, uz plač djece, prisustvo bivše supruge i očevidaca.

On je, kako je kasnije saopšteno iz resornog ministarstva, odbijao da postupi po odluci suda, odnosno da majci omogući viđanje s djecom, pa mu je sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

"Zahvaljujem svima koji su javno osudili nasilje nad mojom djecom, koji ste saosjećali sa mnom, koji ste i izašli na protest za mene, koji ste bili pred zatvor, svima koji i danas i pišete i podržavate me, kao i svima koji ste podijelili snimak koji odobravam kao roditelj, u cilju dokazivanja nasilja nad mojom djecom, jer drugačije ne bih mogao da ga dokažem".

On nam je saopštio da djecu nije vidio od kada je izašao iz zatvora.

"Još uvijek ne dolazimo sebi zbog svega što se izdešavalo. Moja majka je zbog odvođenja djece na onakav način doživjela moždani. Još uvijek je u bolnici i u teškom stanju. Za đecu brinem, sin je bolesan od srca, ćerka jako vezana za mene", istakao je Bošković.

On je saopštio da starateljstvo nad djecom ima od prvog dana,a da je njegova bivša supruga napustila dom i djecu.

"Za to vrijeme, moja bivša supruga je dužna plaćati alimentaciju. Zbog neplaćanja, morao sam da se borim na sudu za pravdu, pa je ista osuđena presudom na 70 dana zatvora i da plati alimentacije koje duguje. Do danas ih nije uplatila. Čekamo da ispuni tu obavezu do 17. jula", naveo je Bošković.

Poručio je da djeci ne brani da gledaju majku, te da se ona za njih rijetko i interesovala.

"Interesantno je što se Centar za socijalni rad obraća javnosti da tri godine vode potupak i čuda čine, te da ja djecu branim i ne razvijam im ljubav prema majci. Ja siledžija nijesam i ničim ne bih prisilio djecu da se viđaju sa njom ako ne žele, a oni tvrde da imaju razloga što ne žele kod nje. Ako su socijalni radnici primjetili da ja tu nešto manipulišem , mogli su mi oduzeti ili ograničiti starateljstvo, a za tri godine su imali kad voditi i razgovore s mojom djecom da ih upute na majku, da su tada vidjeli u tome problem. To im je posao. Nikakav papir ja nemam o radu njiovom s mojom djecom", naveo je Bošković.

Rekao je da je ove godine podnio prijavu za nasilje i Ombudsmanu da utvrdi da li ima nasilja od strane njegove biše supruge, uz priloženu medicinsku dokumentaciju.

"Još uvijek čekam odgovor. Djeca su mi tada vraćena kući s tragovima nasilja, o čemu posjedujem dokaze. Podnjeli su doktori prijavu za njeno porodično nasilje. Na očigled šire javnosti, 17. juna, uz neviđen propust državnih službenika koji su i sami bili svjedoci nasilja i otmice djece od strane majke i nisu reagovali čime su saučesnici djelu koji će sud dokazati nadam se , moja djca su dozvoljena na boravak majci koja je pokazala nasilje nad njima. Do danas nikakvog rješenja u vezi sa tim od Centra za socijalni rad nemam", istakao je Bošković.

Kazao je da ga je po izlasku iz zatvora Centar za socijalni rad samo jednom kontaktirao. "Socijalna radnica mi je kazala da su djeca kod majke, da ih oni obilaze (ne znam koliko puta, niti ko). Iskazujem zabrinutost šta se dešava s mojom djecom, jer je socijalna radnica rekla da moja djeca samo ćute i ništa ne govore", kazao nam je Bošković.

Naveo je da je pisao Centru za socijalni rad i zamolio da hitno odgovore u vezi sa svim preduzetim radnjama u vezi sa djecom.

"Danas je donjet Zaključak o sudskom psihijatrijskom vještačenju nas kao roditelja. Za mene pišu da sam stabilan kao otac, da ne postoje medicinski razlozi koji mi kompromituju roditeljsko pravo i druge stvari koje me čine podobnim roditeljem. Neka dalje odlučuje sudija", poručio je Bošković.

Dio NVO sektora je organizovao protest zbog odluke predsjednika Mila Đukanovića da pomiluje Boškovića.

"Molim uvaženi civilni sektor koji protestvuje zbog mog pomilovanja, da javno daju saopštenje: Obzirom na to da ste strogo protiv porodičnog nasilja, šta ste preduzeli u vezi sa nasiljem nad mojom djecom od strane žene koju predstavljate žrtvom nasilja, odnosno u vezi sa snimkom? Da li znate da su podnešene krivične prijave protiv nje za nasilje nad djecom, te da su prijavljivali nasilje i doktori kad su konstatovali povrede tokom 2021. godine? Da li vaš protest znači neki pritisak na sudstvo jer mi je u toku donošenje novog rješenja o starateljstvu? Čudi me to da ne sačekaste bar dok se istraga o mom slučaju ne završi? Čudi i ta borba tolika vaša da se skrene pažnja na nju, umjesto na djecu?", naveo je Bošković.

On je saopštio da je zbog nelegalne sječe drva ranije osuđen na tri mjeseca zatvora i da je odležao tu kaznu.

"To što sam osuđen zbog toga što kao osporovam gledanje djece, slobodno mi uzmite za zlo, ja ih nagonit neću da rade što ne žele, niti ih uvjeravati da vjeruju u nešto što ne vide kao istinu, no neka Centar radi svoj posao. Čak su i doktori konstatovali da se deca sa mnom osjećaju sigurnije, za šta imam papir", poručio je Bošković.

On je naveo da nije višestruko osuđivan za nasilje kao što govore, već samo jednom pri razvodu.

"I ne bježim od toga. Ostavite se medijskih prepucavanja s mojim imenom i mojom djecom i svu pravdu tražite isključivo na sudu. Evo su mi pokrenuli i oduzimanje prava na materijalno.Mogu mi svi sve oduzeti, ali ljubav za djecu ne", zaključio je Bošković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније