Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

06. 07. 2021. 15:20 >> 15:20
14

PROTEST NVO

"Pomilovanje Boškovića primjer diskriminacije žena i djece"

Odluka predsjednika države, Mila Đukanovića, donijeta na osnovu mišljenja ministra pravde, Sergeja Sekulovića, da pomiluje Tomaša Boškovića, primjer je diskriminacije žena i djece i vid institucionalnog nasilja, saopštile su nevladine organizacije na današnjem protestu ispred Predsjedništva.

Apelovali su na institucije da ozbiljno shvate ovaj predmet, jer u suprotnom, kako kažu, možemo da računamo na bezakonje i nastavak porodičnog nasilja.

Očekuju posebnu sjednicu Vlade na kojoj bi se razmotrilo to pitanje, a od Skupštine da obavi kontrolna saslušanja svih predstavnika instutucija.

"Očekujem kontrolno saslušanje ministara, obavezno, jer su pali na ispitu. Za mene, Sregej je najveće negativno iznmenađenje, on iz NVO, druži se sa nama... Ne razumijem odakle mu to. Ne mogu da amnestiram predsjednika zbog toga jer je mogao i on da kaže da to nije u redu", kazala je Ljiljana Raičević iz NVO Sigurna ženska kuća. 

Poslanica GP URA Božena Jelušić istakla je da ss zahtijevali pooštravanje svih zakonskih mjera koji se tiču bilo koje vrste nasilja nad ženama, djecom, djevojčicama.

"Mislim da se ovom pitanju treba pristupiti skrupulozno, ne kroz abolicije i prijeka rješenja, već kroz istraživanje činjenica", poručila je ona. 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније