Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 05. 2021. 13:24 >> 13:28
3

MUP APELUJE

Zamijeniti lične karte u previđenom roku

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apeluje na građane da izvrše zakonsku obavezu zamjene lične karte, koja se izdaje prvi put, koja je istekla ili je oglašena nevažećom ili postoje razlozi za zamjenu lične karte.

"To mogu učiniti tako što će se u mjestu svog prebivališta javiti područnoj jedinici – filijali MUP-a, radi izdavanja nove lične karte III generacije, kako ne bi protiv istih bio pokrenut prekršajni postupak shodno Zakonu o ličnoj karti", kazali su iz MUP-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kazali su da su pokrenuli aktivnosti na terenu, radi upoznavanja građana (50.352 lica) sa zakonskom obavezom podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte, u roku od osam dana od prestanka važenja lične karte, oglašavanja nevažećom ili utrđivanja razloga za zamjenu lične karte.

Podsjećaju na zakonsku obavezu podnošenja zahtjeva za izdavanje lične karte u roku od tri mjeseca poslije navršene 18 godine, ukoliko se lična karta izdaje prvi put.

Podsjećaju i da su za nepoštovanje ovih obaveza predviđene novčane kazne za prekršaj u iznosu od 60 do 180 eura i od 120 eura do 300 eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније