Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2021. 18:39 >> 18:39
1

APEL ĐELJOŠAJA

Građani Vranja da se suzdrže od reakcija, Opština je uz njih

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj apelovao je na građane Malesije, posebno mještane Vranja da se suzdrže od rekacija, zbog incidenta na crkvi Svetog Vasilija u tom mjestu, i budu strpljivi kako bi zajedničkim snagama našli rješenje za nastalu situaciju i sačuvali međuvjerski sklad koji vjekovima postoji na ovim prostorima.

"Prije mjesec sam bio u katoličku crkvu za Uskrs, juče sam bio gost mještana Vranja za slavu Svetog Vasilija Ostroškog, razgovarao sa komšijama i zahvalio se na pozivu. Jutros sam bio u džamiju, da čestitam našim građanima Bajram. Upravo ovo što sam naveo je ono što predstavljaju naši građani i stvarna slika naše opštine i Malesije. Svi naši građani, bez obzira na one koji se usude na ovakve postupke, a predstavljaju nemile događaje, treba da znaju da dugogodišnji sklad ne mogu poremetiti", naglasio je Đeljošaj.

Poručio je građanima Vranja, da će njihova opština biti uz njih da pomogne, da se zajedničkim snagama riješi i ovaj problem.

"Sve što je materijalno naći ćemo način da nadoknadimo. Kao vaš komšija i prvi čovjek opštine, sa kojima sam juče proveo lijepo vrijeme na vašem slavlju, molim vas da se suzdržite i budete strpljivi i da zajedno nađemo rješenje za nastalu situaciju. Ne dozvolimo pojedincima, koji će zbog svojih djela biti sankcionisani u skladu sa zakonom, da zadiru u ono što stvaramo vijekovima na ovim prostorima, a to su suživot i poštovanje u našim različitostima", poručio je Đeljošaj.

Poštovanje i uvažavanje za sve građane, kako je kazao, pokazalo je i njegovo prisustvo juče, a pojedinci koji se usude da ovako remete sklad su samo pojedinci.

"Ja kao predsjednik predstavljam sve građane opštine Tuzi bez razlike", istakao je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније