Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2021. 19:40 >> 19:39

MMNE

U EU sa lisnatim sirom

Bjelopoljska NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) organizovla je u susret 9. maju Danu Evrope, organizovala akciju i pored promotivnog materijala građanima su dijelili i lisnati sir.

Predsjednik NVO MMNE Željko Đukić saopštio je da je "YES EU" akcija sprovedena volnoterski i nema finansijusku podršku, EU info centar je obezbjedio promotivni material a u saradnji sa poljoprivrednicima obezbijeđeno je 10 kilograma lisnatog sira.

Đukuć je podsjetio da je 1950. godine ministar spoljnih poslova Francuske Robert Schuman predstavio prijedlog ujedinjenja proizvodnje ugljena i čelika Francuske i Njemačke čime jestvoren politički okvir za buduću euvropsku naddržravnu zajednicu - Evropsku uniju.

“Crna Gora kao buduća članica EU već prihvata sve standarde i zakonske okvire koji su veoma važni za sve naše građane. Podsjetićemo da je EU našoj državi više puta pomogla I na taj način pokazala solidarnost što je jedna od temeljnih vrijednosti EU. Danas smo kroz volontersku akciju obilježili ovaj dan, upravo na ovom mjestu, na platou ispred Robne kuće i to sa razlogom jer je naša NVO prije deset godina upravo na ovom mjestu organizovala sličan događaj malo većih razmjera, kada je naš gost bio tadašnji ambasador Evropske Delegacije u Crnoj Gori, gospodin Leopold Maurer i veliki broj državnih i opštinskih zvaničnika", kazao je Đukić.

On je dodao da danas žele da pošalju poruku javnosti da njihova, ali i većina, preko 60% građana podržava ulazak Crne Gore u EU.

"Pored toga što će Crna Gora ostvariti mnogobrojne benifite ulaskom u EU, ipak i EU će dobiti nešto i od nas, prije svega, moralne vrijednosti naših građana, kao i zdrave, ukusne, tradicionalne poljoprivredne proizvode. Upravo iz tog razloga pored majica, maski i raznih drugih reklamnih materijala, danas smo obezbijedili za 40ak naših građana i po jedno pakovanje lisnatog sira, nešto po čemu smo mi sa sjevera Crne Gore poznati , a to su kvalitetni domaći poljoprivredni proizvodi i cjelokupna poljoprivreda. Želimo na ovaj način da pošaljemo poruku da ćemo ulaskom u EU i mi, građani Crne Gore oplemeniti Evropsku uniju između ostalog, kulturom, tradicijom, moralnim vrijednostima i kvalitetnm poljoprivrednim proizvodima” saopštio je Đukić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније