Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

09. 05. 2023. 20:06 >> 21:37
4

POPA ZA TVCG

Crna Gora da ostane na kursu reformi i EU integracija

Za Crnu Goru je jako važno da ostane na kursu reformske agende, da se uzdigne iznad političkih razlika i da se fokusira na evropske integracije, poručila je ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Povodom Dana Evrope delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovala je prijem za visoke crnogorske i evropske zvaničnike, nako kojem je Popa za TVCG kazala da je Dan evrope uvijek važan, te da su godina i dani iza nas bili veoma izazovni.

“Vjerovatno smo mi generacija Evropljana koji prolaze kroz vrijeme koje još niko nije prolazio od osnivanja Unije”, kazala je Popa.

Tu je navela rat u Ukrajini i krize koje su uslijedile, kao i nedavne tragedije u Srbiji.

“Rekla bih da ono što smo mi pokazali kroz ove izazove jeste da smo ujedinjeni i da je solidarnost naša snaga i da smo vjerovatno ujedinjeniji nego ikada u istoriji EU. Jako sam ponosna što to mogu reći”, navela je Popa.

Kada je riječ o Crnoj Gori ona vjeruje da ljude ne ujedinjuju samo problemi već i perspektiva integracije u EU.

“I da će uspjeti da se prebrode sve te političke nesuglasice i da se fokusiraju na ono što je važno, a to je pristupanje EU”, poručila je Popa.

Kaže i da je demokratija malo haotična i to je, kako dodaje, činjenica.

“Za Crnu Goru je jako važno da ostane na kursu reformske agende, da se uzdigne iznad političkih razlika i da se fokusira na ono što ujedinjuje ljude, i na strateške ciljeve Crne Gore, a jedan od njih je integracija u EU”, zaključila je Popa.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније