Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

29. 04. 2024. 10:57 >> 10:57
Čitaj mi:

SIDNEJ

Tinejdžeri planirali da kupe oružje i napadnu Jevreje

Grupa tinejdžera je planirala da nabavi oružje i napadnu Jevreje samo nekoliko dana nakon što je napadnut episkop Asirske pravoslavne crkve u Sidneju, pokazala je policijska istraga, prenose danas australijski lokalni mediji.

Pet tinejdžera, uzrasta od 14 do 17 godina, optuženo je u četvrtak na sudu u Sidneju za niz krivičnih djela, uključujući zavjeru radi učestvovanja ili planiranje terorističkog akta.

Policija je navela da su se svi "pridržavali vjerski motivisane, nasilne ekstremističke ideologije" i da su bili dio mreže koja je uključivala 16-godišnjaka optuženog da je 15. aprila nožem povrijedio episkopa Asirske pravoslavne crkve Mar Mari Emanuela.

Prema policijskim informaciama koji su dostavljene Sudu za djecu u Sidneju, dvojica optuženih su razgovarali o kupovini oružja 19. aprila, istog dana kada je optužen navodni napadač na episkopa, izvijestile su novine Njuz Korp Australia.

Odjeljenje za odnose sa javnošću policije Novog Južnog Velsa je saopštilo danas agenciji Asošijeted pres da ne može da potvrdi tačnost tog izvještaja.

Dječakovi roditelji su u intervjuu za australijske medije rekli da je njihov sin bio nasilan i da sumnjaju na poremećaj autističnog spektra, ali su dodali da on nije terorista.

Ej-Bi-Si je objavio da su se njihovom sinu sviđali onlajn video snimci osnivača Al Kaide Osame bin Ladena, a dječakova slika profila na Vocapu je bila slika samog Bin Ladena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније