Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 05. 2021. 09:38 >> 14:22

MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA

Puna pažnja promociji dostojanstvenog rada za sve

Ministarstvo ekonomskog razvoja je čestitalo Praznik rada uz poruku da poklanjaju punu pažnju da zajedničkim naporima sa socijalnim partnerima poboljšaju i promovišu dostojanstven i produktivan rad za sve.

Kako ističu, Praznik rada ove godine dočekujemo slaveći doprinos koji su zaposleni žene i muškarci dali u cilju napretka i održivog razvoja Crne Gore.

"Ističemo punu posvećenost Vlade da zajedničkim naporima, u saradnji sa socijalnim partnerima radimo na promovisanju dostojanstvenog rada za sve, rada koji je produktivan, kojim se ostvaruje dostojanstveni prihod, zaštita na radu, socijalno osiguranje za članove porodice, jednake mogućnosti i jednak tretman, veće šanse za lični razvoj i socijalnu integraciju, sloboda organizovanja i učestvovanje u donošenju odluka. Svim građankama i građanima Crne Gore, želimo srećan Međunarodni praznik rada uz nastojanje da zajedničkim naporima radimo na ostvarivanju dostojanstvenog rada, rada koji nije samo izvor prihoda, već što je još važnije izvor ličnog dostojanstva, porodične stabilnosti, mira u zajednici i privrednog rasta koji otvara mogućnosti za produktivna radna mjesta i razvoj preduzeća", poručuju u čestitki Ministarstva.

MInistar Jakov Milatović je poručio da Vlada ulaže maksimalne napore da pomogne građanima i privredi i koliko toliko sačuva životni standard i obezbijedi dostojanstven rad.

On je kazao da je danas, kada se proslavlja 1. maj, 135 godina nakon radničkih protesta u Čikagu, svijet suočen sa novim izazovima i najvećim padom ekonomije do sada.

“Ovo je posebno izraženo u Crnoj Gori, gdje ni u redovnim vremenima uslovi za poslovanje i rad nijesu bili adekvatni”, napisao je Milatović na svom Twitter nalogu.

On je kazao da, u godini socijalne pravde, Vlada ulaže maksimalne napore da pomogne i građanima i privredi, a u prilog tome govore paketi podrške koje je Vlada usvojila za pomoć građanima i privredi.

“Zalažem se za otvoren, dobronamjeran i konstruktivan dijalog između poslodavaca i radnika. Sa željom da zajedno nastavimo da gradimo pravednu i ekonomski snažnu Crnu Goru, svim građankama i građanima čestitam Praznik rada, 1. maj”, zaključio je Milatović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније