Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 03. 2021. 15:40 >> 15:41
3

GODIŠNJICA NATO BOMBARDOVANJA

Demokrate: Dan tuge i opomene

Demokratska Crna Gora, povodom godišnjice NATO bombardovanja SR jugoslavije 1999. godine, saopštila je da je 24. mart dan tuge i opomene.

"Tuge, jer je dan sjećanja na nevino stradale, među kojima je bilo i maloljetnih žrtava, ali i dan opomene da se svi problemi i konflikti, naročito oni međunarodnog karaktera, moraju rješavati isključivo mirnim putem", kazale su Demokrate.

Kako su navli, današnji dan je tragično, time i jasnije i ubjedljivije svjedočanstvo da onda kada nema mira, ne stradaju nosioci procesa koji dovode do sukobljavanja, nego stradaju nevini, nerijetko i najneviniji među njima – djeca.

"Iz tog razloga i ističemo, uporno, kako je mir najuzvišenija civilizacijska vrijednost, najznačajnija tekovina našeg istorijskog trajanja, na čijem trajnom uspostavljanju jedino ima smisla raditi jer je mir ono što obezbjeđuje stalni prosperitet umjesto stalnih nazadaka", piše u saopštenju.

"Sigurni smo da je to poruka koju nam, posredstvom današnjeg datuma, istorije upućuje i da je zalaganje za izgradnju mira upravo ono što dugujemo i nedužnim stradalnicima", poručuju Demokrate.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније