Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 11. 2013. 22:43 >> 22:43

ĐUKANOVIĆ-ŠLAUS

Vlada će nastaviti s podrškom nauke

Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se sa predsjednikom Svjetske akademije umjetnosti i nauka Ivom Šlausom, sa kojim je razgovarao o saradnji Crne Gore sa tom institucijom i projektima od obostranog interesa.

Profesor Šlaus je iskazao zadovoljstvo što je jedan od prvih centara ove institucije osnovan u Crnoj Gori i ukazao na značaj koji nauka i mladi ljudi imaju za dalji demokratski razvoj jedne države. Raduje ga što u Crnoj Gori akademski kapaciteti, bilo da je riječ o javnim ili privatnim, snaže u kontinuitetu.

Predsjednik Svjetske akademije je kazao da je impresioniran napretkom i rezultatima Crne Gore u pogledu evropskih i evro-atlantskih integracija, koje su jasan pokazatelj ukupnih, pa i naučnih kapaciteta koje ovaj prostor ima.

Predsjednik Vlade je iskazao zadovoljstvo posjetom predsjednika Svjetske akademije, uz ocjenu da ona predstavlja posebno priznanje Crnoj Gori i njenim postignućima u oblasti obrazovanja i nauke.

Đukanović je ukazao na činjenicu da je Crna Gora na pravom kolosjeku, da dobrom dinamikom napreduje ka ostvarivanju strateških ciljeva, sa rastućim kapacitetima, što je, kako je kazao, jedinstvena ocjena na svim relevantnim međunarodnim adresama.

„Svjesna značaja ciljeva kojima u budućnosti teži crnogorsko društvo, Vlada će i dalje davati puni doprinos razvoju naučno istraživačke djelatnosti u Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

Sagovornici su konstatovali da treba podržati realizaciju svih projekata, značajnih za dalje unapređenje obrazovanja mladih, jačanje naučno-istraživačke djelatnosti, a time i stvaranje društava otvorenih mogućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније