Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

10. 02. 2021. 06:38 >> 06:38
1

VD DIREKTORICE UPRAVE

Proces zapošljavanja biće transparentniji

U narednom periodu je potrebno sprovesti sve neophodne reforme koje će obezbijediti veće povjerenje građana u proces zapošljavanja i jednaku dostupnost radnih mjesta svim kandidatima bez obzira na rasnu, nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, poručila je u izjavi za Dan v.d. direktora Uprave za kadrove Jovana Nišavić.

Ona je istakla da će predstojeći ciklus zapošljavanja u državnoj u pravi podrazumijevati otvaranje konkurencije i motivaciju građana da se prijave na javne konkurse i transparentnije sprovođenje procesa zapošljavanja.

"Posebnu pažnju usmjerićemo na reformu sistema upravljanja ljudskim resursima sa fokusom na napredovanje po sistemu zasluga, brižljivijem upravljanju i stvaranju uslova za napredovanje i unapređenje kapaciteta i vještina službenika (promjena poslovne kulture, modelovanje novih principa i vrijednosti) i njihovo preraspoređivanje unutar Vlade kako bi se dao doprinos ostvarenju ciljeva Vlade Crne Gore. Profesionalizacija državne administracije i transparentnost procedura imenovanja, odnosno postavljenja na najviše rukovodne pozicije u skladu sa kompetentnostima kandidata je programski definisan cilj ove vlade", kazala je Nišavićeva.

Dodaje da će, kao što je navedeno u obrazloženju odluke za njeno imenovanje, u narednom periodu do izbora direktora, ona biti tu da obezbijedi odvijanje redovnih radnih procesa u radu Uprave za kadrove.

"Cilj mi je da u najkraćem roku skeniram stanje, prikupim podatke koji su od značaja za mapiranje manjkavosti u svim procesima rada iz oblasti službeničkog sistema, što će biti od značaja za optimizaciju procesa u oblasti zapošljavanja, ali i ostvarivanje strateških ciljeva Vlade. Istovremeno, neophodno je da se u procesima zapošljavanja obezbijedi puna zakonitost i transparentnost rada u svima fazama postupka, kao i ostvarivanje načela jednake dostupnosti radnih mjesta svim građanima. Imajući u vidu da je vršilac dužnosti privre-menog karaktera, za vrijeme vršenja dužnosti ću, takođe, raditi na mapiranju procesa od strateškog značaja u oblasti upravljanja kadrovima do popune ovog radnog mjesta po javnom konkursu", kazala je Nišavićeva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније