Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Mina Business ]

24. 02. 2017. 14:13   >>  13:49

CGO I UPRAVA

Unaprijediće zaposlenost visokoškolaca

Predstavnici Centra za građansko obrazovanje (CGO) i Uprave za kadrove potpisali su memorandum o saradnji za realizaciju aktivnosti u projektu Znanje i vještine za posao, čiji je cilj unaprijeđenje zaposlenosti i položaja nezaposlenih visokoškolaca na tržištu rada.


Memorandum su potpisali izvršni direktor CGO, Daliborka Uljarević i direktor Uprave Svetlana Vuković.

„Saradnja između civilnog i sektora javne uprave veoma je važna u rješavanju izazova u društvu, kakav je nezaposlenost diplomiranih visokoškolaca. Kroz međusektorsku saradnju i kreiranje novih i djelotvornih rješenja u toj oblasti može se unaprijediti ukupan ekonomski razvoj društva, kao i efikasnost javne administracije“, saopšteno je nakon potpisivanja memoranduma.

Saradnja na projektu obuhvatiće, pored konsultativne uloge Uprave za kadrove, i njenu pomoć u obezbijeđivanju radne prakse u institucijama javne administracije za 20 izabranih kandidata.

Ukupno 60 nezaposlenih diplomiranih visokoškolaca iz cijele Crne Gore imaće priliku da kroz projekat Znanje i vještine za posao prvo prođu program neformalne obuke i steknu neophodne vještine, a potom ih primijene kroz tromjesečnu plaćenu praksu u javnom i nevladinom sektoru, privatnim preduzećima i medijima.

 Za program se mogu prijaviti mladi ljudi iz cijele Crne Gore, koji su diplomirali, a nijesu u radnom odnosu.

 Prijave se mogu slati do 15. marta, a zainteresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem aplikacione forme koja se nalazi sajtu CGO-a, http://cgo-cce.org/.

Projekat Znanje i vještine za posao sprovodi CGO u saradnji sa agencijom Represent Communications i Upravom za kadrove, a finansira ga EU posredstvom Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Ministarstva finansija.

Projekat je podžan u sklopu donatorskog programa Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada, kao dio šireg projekta Aktivne mjere rada za zaposlenost, čiji je glavni korisnik Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније