Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

19. 01. 2021. 06:54 >> 06:54
11

NA BOGOJAVLJANJE

Bez tradicionalnog plivanja za Časni krst

Pravoslavni vjernici danas obilježavaju Bogojavljanje, praznik krštenja Isusa Hrista. Ovogodišnje obilježavanje tog praznika neće pratiti tradicionalno plivanje za Časni krst, potvrđeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske, piše Dan.

Putem društvenih mreža juče su objavljivane informacije da plivanja neće biti u Podgorici, Baru i Nikšiću.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić juče je kazao da u Nikšiću ove godine neće biti organizovano Bogojavljensko plivanje za Časni krst, a zlatnik sa likom Isusa Hrista, koji se dodjeljuje onome ko prvi stigne do krsta, biće dodijeljen zdravstvenim radnicima u gradu pod Trebjesom.

"Oni su prvi stigli do onoga Časnog krsta, prvi su bili i danas su na prvom mjestu, tamo gdje je veliko stradanje i tamo gdje je velika potreba. Oni i danas nose taj časni krst Gospodnji za sve nas i za one koji su oboljeli od ove i drugih bolesti", kazao je on.

Istakao je da su zdravstveni radnici u Nikšiću i u Brezoviku nesebično pokazali svoju ljubav prema bolesnima i svima dali primjer kako treba „da se žrtvujemo za bližnjega svoga”.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније