Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa, TVCG

14. 10. 2020. 16:19 >> 16:19

U SLUČAJU POŽARA

Vježbali evakuaciju u vrtiću

Ministastvo unutrašnjih poslova organizovalo je vježbe evakuacije u predškolskoj ustanovi “Suncokrili” u Podgorici. Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, mališane i zaposlene, naučili su kako da doprinesu povećanju bezbjednosti, ali i povećaju nivo spremnosti u slučaju neke od vanrednih situacija.

Direktorat za vanredne situacije nastavlja s vježbama evakuacije u obrazovno-vaspitnim ustanovama. S planovima zaštite i spašavanja, ovoga puta, upoznati su mališani iz vrtića “Suncokrili” u Podgorici. Naučili su kako da reaguju u slučaju požara.

"Ovakve vježbe su srž i suština našeg sistema i pokazuju da sistem zaštite i spašavanja ima dobre karakteristike u Crnoj Gori i da je uspješan po pitanju realizacije svih aktivnosti koje su potrebne. Kako ove tako i svih narednih godina, bićete u prilici da gledate različte vježbe evakuacije lica", kazao je Ljuban Tmušić, načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć u MUP-u.

U saradnji sa Zavodom za školstvo, MUP realizuje međupredmetni program iz oblasti zaštite i spašavanja od katastrofa. Do sada, edukovali su 200 nastavnika i vaspitača.

"Mi u kontinuitetu edukujemo nastavnike da oni zaju šta treba da rade i kako djecu da uče i onda oni to prenose svakoj generaciji. Kada su vježbe evakuacije u pitanju, svakako je bitno da djeca svake god prođu. Vrlo je bitno da se te aktivnosti realizuju zašto samo jedan put godišnje, može tri četiri puta. Vidite i sami da nije značajno vrijeme koje se izgubi na to, štaviše je vrlo korisno."

Tmušić kaže da, ipak, ima prostora za unaprjeđenje.

"Smatramo da će kroz ovaj vid realizacije aktivnosti da ćemo povećati nivo svijesti i da praktično svaka obrazovna ustanova dobije dokument i da mogu da realizuju aktivnosti koje su org sada", navodi Tmušić.

Iz Direktorata za vanredne situacije poručuju da svoju misiju neće prekidati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније