Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

22. 07. 2020. 14:45 >> 14:44
4

SNP BERANE

''Mjere NKT-a dovode u pitanje egzistenciju građana''

Stare - nove mjere NKT-a koje se primjenjuju u Beranama, za ugostitelje, privrednike i sa njima povezane djelatnosti, predstavljaju veliki problem. Selektivnim uvođenjem mjera od strane NKT-a dovodi se u pitanje egzistencija velikog broja građana koji hrane svoje porodice od posla koji obavljaju u ugostiteljskim objektima i onih koji svoje proizvode ne mogu da plasiraju kroz rad istih, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije Berane.

''Opština Berane je u okviru svoje nadležnosti donijela niz mjera-subvencija kako bi omogucila normalno funkcionisanje privrednih subjekata, čiji je efekat smanjen lošim djelovanjem procjena i propisa od strane, kako Vlade Crne Gore, tako i NKT-a'', navode u saopštenju.

Opštinski odbor SNP Berane u saopštenju postavlja pitanja Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti.

''Koji su to pokazatelji koji potvrđuju činjenicu da zatvoreni ugostiteljski objekti u našem gradu smanjuju rizik od zaraze, a isti takvi objekti ne predstavljaju rizik kada rade u drugim gradovima naše države, u kojima je zaraza na većem ili istom nivou? Da li uopste znaju da zbog takvog neprofesionalnog odnosa na stotine porodica ostaje bez osnovnih zarada i primanja?'', pitaju iz SNP-a Berane.

OO SNP Berane, kako naovde, podržava zahtjeve beranskih ugostitelja upućenih NKT-u da se i na teritoriji opštine Berane omogući rad ugostiteljskim objektima na isti način kako je to NKT propisao u drugim opštinama gdje je takav rad dozvoljen.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније