Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M. ]

11. 05. 2020. 15:30 >> 15:31
2

SAVJET ZA KONTROLU POLICIJE

Put prema Ostrogu nije blokiran

Put prema manastiru Ostrog nije blokiran, saopštili su iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije i apelovali na sve da poštuju najnovije mjere Nacionalnog koodinacionog tijela (NKT) u vezi sa vjerskim objektima i obredima.

Iz Savjeta su kazali da su, zbog značajnog interesovanja javnosti i medija, provjerili postupanje policije na putu prema manastiru Ostrog.

"Savjet je utvrdio da nijesu tačni navodi da je danas put prema manastiru zatvoren i blokiran", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, imajući u vidu veliko narodno poštovanje prema svetom Vasiliju Ostroškom, Savjet obaviješten da policija sprovodi preventivne aktivnosti kako bi se poštovale najnovije mjere NKT-a.

Kako su kazali iz Savjeta, Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad organizovalo je razgovor sa bratstvom manastira, i dogovoren je zajednički partnerski pristup kako bi svako u domenu svoje odgovornosti istrajao u poštovanju propisanih mjera.

„Dogovoreno je da pri vjerskim objektima budu vidljivo istaknute informacije o poštovanju mjera NKT-a, načinu ulaska/izlaska i boravku u manastirima i prostoru ispred njih“, kaže se u saopštenju.

Iz Savjeta su kazali da za sada nema gužvi, ali da se one očekuju.

„Kako bi redarska služba manastira i policija kontrolisale situaciju, sigurnije je da se značajnije okupljanje, uz poštovanje distance, formira na putu, nego ispred samih vjerskih objekata“, smatraju u Savjetu.

Prema njihovim riječima, policijski službenici ništa ne preduzimaju samostalno i na svoju ruku, nego su u stalnoj i punoj koordinaciji sa manastirskom redarskom službom i komunalnom policijom opštine Danilovgrad.

"Na osnovu te saradnje i dogovora, građani pristupaju sukcesivno - čim jedan broj vjernika napusti prostor manastira, omogućava se pristup i poklonjenje drugih", navodi se u saopštenju.

Iz Savjeta su apelovali na komunalnu policiju i manastirsku redarsku službu da prisutnim i vjernicima koji namjeravaju pristupiti kvalitetnije objasne postignuti dogovor i način dolaska i boravka u manastiru.

"Kako bi se smanjili rizici od zarazne bolesti i spriječilo kršenje propisa i omogućio miran i radostan boravak u hramovima“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније