Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

22. 04. 2020. 08:21 >> 08:20

SRDANOVIĆ FEJZIĆU

Nema politizacije, akcija humanitarna

Islamska zajednica i Kulturni centar Plav – Gusinje u Njujorku odgovorno tvrdi da u njihovim namjerama nema politizacije, već da su iz solidarnosti i krajnje humanih razloga pokrenuli akciju prikupljanja sredstava među svojim članovima, saopštio je predsjednik Odbora Islamske zajednice Plav – Gusinje Smajlje Srdanović.

Podsjećamo, Islamska zajednica Crne Gore saopštila je da neće dijeliti pomoć koja je poslata iz Njujoka, kako bi se izbjegle zabune pošto oni nijesu dobili onoliko novca koliko je objavljeno u medijima.

On je, odgovarajući na reagovanje reisa Islamske zajednice Crne Gore Rifata Fejzića da će vratiti donaciju jer neće da učestvuju u politizaciji, kazao da Fejzićevo pismo govori o njemu i njegovom karakteru, dok njihova humanost i donacije govore o svijesti, savjesti i ljudskosti članova Islamske zajednice Plav – Gusinje u Njujorku, piše Dan.

Navodi da su prikupili skromnih 15.000 dolara i podržali rad Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, a tvrdi da su pomagali socijalno ugrožene nevezano za vjersku i nacionalnu pripadnost.

Kaže da je pohvalno što Fejzić nije zaboravio da istakne da mu je na račun pristigla tek četvrtina novca od navodnih 50.000 dolara.

"To je, nažalost, suština cijele ove sramne priče prve ahmedije u Crnoj Gori, da mu je malo stiglo novca na račun!? Opet, naša solidarnost i humanost u ovom teškom momentu govori o nama, dok Fejzićevo saopštenje, postupak i arogantnost govore o njemu", ističe Srdanović.

On kaže da njihov postupak pokazuje da su vodili računa da humanitarna pomoć bude transparentno raspodijeljena putem legalnih i legitimnih gradskih institucija, i da dođe do onih kojima je najpotrebnija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније