Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 03. 2020. 12:00 >> 16:01
8

GUŽVA NA GORICI

Kafići puni, manje posjetilaca u Delti

Vladine mjere za zaštitu od zaraze virusom korona nijesu spriječile građane Podgorice da subotnje jutro iskoriste za ispijanje kafe na nekoj od terasa kafića u centru grada. U Delta sitiju broj posjetilaca od utorka je manji za skoro 5 hiljada, kažu da preduzeli i sve potrebne mjere zaštite.

Kako se može vidjeti na fotografijama naših čitalaca, u kafićima su stolovi uglavnom popunjeni, a mnogi su dan iskoristili za šetnju brdom Gorica.

U Delta sitiju bilježe pad posjetilaca, a razmišljaju i o skraćenju radnog vremena.

"To su pojačana higijena u cijelom objektu, naročito u toaletima, restoranima, kafićima, stepenicama i liftovima. Najnovija mjera koju planiramo, koja će najvjerovatnije biti od utorka na snazi, je skraćenje radnog vremena u periodu od 10 do 18 sati", kazao je za TVCG PR tržnog centra Dragan Perišić. 

Autobusi i vozovi saobraćaju po ustaljenom redu vožnje, ali je broj putnika manji od ubičajnog. Prethodnih dana otkazano je nekoliko  autobuskih linija prema Bosni i Makedoniji, dok prema Srbiji za sada autobusi idu po utvrđenom redu vožnje.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je juče odluku da se od 16. marta, na najmanje 15 dana, prekine rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama, zabranilo je sva javna okupljanja u Crnoj Gori, posjete u bolnicama i zatvorima, i uplovljavanje svih kruzera i jahti.

Prema podacima Instituta za Javno zdravlje, do danas nema araženih virusom korona u Crnoj Gori. Zato jučerašnje mjere najvjerovatnije nijesu zadržale građane u kućama. Subotnje sunce ipak je bilo jače od straha. 

 

Jedna od preporuka IJZ  je da se izbjegava odlazak u kafiće, restorane, tržne centre.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније