Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

13. 03. 2020. 13:09 >> 13:28
7

VLADA CG

Pojačaće kontrole apoteka, prijavite poskupljenja

Iz Vlade Crne Gore poručuju da je neprihvatljivo poskupljenje proizvoda za dezinfekciju i higijenu, u pojedinim apotekama. Građane pozivaju da takve slučajeve prijave na broj 080 555 555

Vlada poručuje da će pojačati kontrole i inspekcije i sankcionisati neodgovorne apoteke i trgovce. 

Više političkih partija i građana od jutros upozorava da su u pojedinim apotekama sredstva za dezinsfekciju i higijenu poskupila, pa litera alkohola košta i do 28 eura, a gelovi za suvo pranje ruku od 100 ml i do četiri eura.

Iz Montefarma je Portalu RTCG saopšteno da prethodnih dana cijene nijesu mijenjali. 

Pored poskupljenja, u apotekama nema dovoljno medicinskog alkohola, asepsola i gelova za dezinfekciju ruku, čija se upotreba preporučuje kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

"Građani javljaju da su neke apoteke višestruko podigle cijene (alkohol 26 €/l). Neprihvatljivo je poskupljenje proizvoda za dezinfekciju i higijenu! Pojačaćemo kontrole i inspekcije i sankcionisati neodgovorne apoteke i trgovce! Prijavite svaki slučaj Inspekciji ili Ministarstvu ekonomije", poručuju iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније