Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

05. 03. 2020. 15:25 >> 15:26

NA PMF-U

Besplatni časovi matematike za srednjoškolce

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore organizovaće basplatnu nastavu matematike za srednjoškolce.

Repetitorijum elementarne matematike održavaće se na Prirodno-matematičkom fakultetu, počev od 7. marta, subotama od 10.00 do 13.00 časova, u sali 012.

Prof. dr Žarko Pavićević kazao je da je Repetitorijum elementarne matematike namijenjen svim maturantima, i da svi koji žele mogu prisustvovati nastavi.

"Ova nastava obuhvata gradivo matematike koje se uči u opštoj gimnaziji i srednjim stručnim školama od I do VI razreda. Pohađanjem ove nastave, učenik će se, ne samo pripremiti za polaganje maturskog i prijemnog ispita, već će steći osnovu za uspješno praćenje univerzitetske nastave“, objasnio je profesor Pavićević.

Prvi Repetitorijum, dodaje on, poslužiće kao baza za osmišljavanje nastave matematike za učenike srednjih škola, koja će se, ubuduće, kontinuirano izvoditi na Fakultetu.

Repetitorijum realizuje Centar za primijenjenu matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta. Predavači su nastavnici, profesori i docenti, matematike Prirodno-matematičkog fakulteta.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније