Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

24. 02. 2020. 08:00 >> 07:59

ČEKAJU RJEŠENJE

Deponija nema studiju za tretman guma

Podgorica je opredijelila lokaciju za odlaganje automobilskih guma na Deponiji Livade, ali nijesu opredijeljena sredstva za izradu fizibili studije sakupljanja i tretmana, te su nam zbog toga rijeke, parkovi i Skadarko jezero puni ovog opasnog materijala, rekao je Petar Živković, koji je bio zadužen za izgradnju i projektovanje Deponije i Reciklažnog centra.

Živković je istakao da je spaljivanje guma veliki problem za grad, ali i samo njihovo odlaganje.

“Imamo ogroman broj vozila u gradu preko 65.000, a do sada nemamo riješeno pitanje zvaničnog odlaganja otpada. Ovaj otpad u normalnim uslovima nije opasan, ali pod uticajem rastvora i paljenja izuzetno jeste. Država je napravila studiju oko realizacije sakupljanja guma. Međutim, tu se stalo, a trebalo bi što prije uraditi fizibili studiju sakupljanja i tretmana automobilskih guma. Moraju da se opredijele sredstva za izradu te studije. Lokacija je data, ali to nije zvanično krenulo u realizaciju. Očekujem da će premijer Duško Marković reagovati. Kad se uradi ova studija spaljivanja neće biti, jer će sve biti pod strogim nadzorom i kontrolom”, navodi Živković.

Živković kaže da bi inspekcije pod hitno trebale češće da kontrolišu i legalne i nelegalne servise u kojima se mijenjaju gume.

“Treba da se pitaju inspekcije da li kontrolišu servise i koliko su ih do sada kaznili. Pola njih ilegalno radi”, naveo je Živković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније