Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 09. 2013. 10:38 >> 10:38
2

PROTEST PROTIV PRAJDA

GA: Otkriti i procesuirati odgovorne

Građanska alijansa najoštrije je osudila, kako kavode fašističke poruke koje su poslate sa protesta protiv održavanja Parade ponosa u Beogradu i u Podgorici. Ta NVO poziva nadležne da otkriju i proceuiraju sve odgovorne, posebno organizatore imajući u vidu da su u incidentu učestvovali i maloljetnici.

"Crna Gora je u pozitivnom trendu zauzela poziciju po pitanju LGBT prava koju je neophodno zadržati. Naše institucije, posebno Uprava policije, pokazale su spremnost, za razliku od institucija u regionu da obezbijede učesnike Parade. Međutim, te spremnosti nema kada treba istražiti, procesuirati i osuditi napadače i diskriminatore", poručuju iz GA.

Iz Građanske alijanse poručuju da je vrijeme da nadležne institucije ukažu da se sa nekažnjivošću u ovakvim slučajevima više ne može računati.

"Od institucija zato očekujemo da efikasno reaguju jer odgovorni moraju biti procesuirani, a posebno organizatori koji su maloljetnike naveli na potpuno neprihvatljivo ponašanje", navodi se u saopštenju GA.

Neophodna je brza reakcija nadležnih, prije svega, kroz sankcionisanje, ali i adekvatno informisanje i obrazovanje mladih, poručuju iz GA.  

"Biti dio LGBT zajednice nije sramota i njihova prava su ljudska prava kao što su i pravo na život, vjeroispovijest, identitet, sigurnost, slobodu, dostojanstvo i sva druga prava koja pripadaju ljudima", saopšteno je iz Građanske alijanse.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније