Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 09. 2013. 15:45 >> 15:48
2

KLJUČNI KORAK

Uskoro Agencija za antikorupciju

Centar za monitoring predstavio je analizu efekata anti-korupcijskih politika u Crnoj Gori kao i prijedloge za njihovo unapređenje.

Ministar pravde Duško Marković je kazao da je borba protiv korupcije trenutno ključna tema za Crnu Goru.

''Ključni korak predstavlja formiranje Agencije za antikorupciju, spajanjem postojećih antikorupcijskih institucija uz unapređenje nadležnosti u ovoj oblasti. Zatim donošenje izmjena Zakona o sprečavanju sukoba interesa,te zakona o finansiranju političkih subjekata'', kazao je Marković.

Predstavnik CEMI-ja Zlatko Vujović kaže da su skoro tri godine predlagali da takvo tijelo bude formirano u Crnoj Gori. Napominje da nije dovoljno samo da postoji:

''Potrebno je da ta institucija bude nazavisno ustrojena, nezavisna od izvršne vlasti i nezavisna od partijskog djelovanja'', kaže Vujović.

Predsjednik skupštinskog Odbora za antikorupciju, Predrag Bulatović iz DF-a, kaže da je u Crnoj Gori bilo kvalitetnih promjena u normativnom dijelu, ali da će Crna Gora morati da ima rezultate.

Član senata Državne revizorske institucije Branislav Radulović je parafrazirao kinesku poslovicu:

''Nije važno da li je mačka crna ili bijela, važno je da lovi miševe. Mi se sada kao društvo iscrpljujemo u institucionalnim i implemantacionim modelima, miševi postoje, pitanje je da li mačke rade svoj posao'', kazao je Radulović.

Osim o političkoj korupciji, izvještaj Centra za monitoring sadrži i analizu ekonomske korupcije kao i niz preporuka institucijama iz te oblasti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније