Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 09. 2013. 13:47 >> 13:47

PISMO ĐUKANOVIĆU

Pupović: Pljevaljska omladina na gubitku

Predsjednik Opštine Pljevlja Miloje Pupović uputio je juče pismo premijeru Milu Đukanoviću, u kom traži da se što prije pronađe rješenje za nagomilane probleme u Sportskom centru „Ada“.

 

U pismu se navodi da su od kraja 2011. godine, uočeni značajni problemi u odnosima između ovog društva i pljevaljskih sportskih klubova korisnika usluga Sportskog centra, da još uvijek nije riješen njegov status i da je evidentna potpuna nezainteresovanost većinskog vlasnika dvorane „Ada“ za rad i održavanje ovog sportskog objekta, navodi se u saopštenju SNP-a.

„Takođe se konstatuje da se Odbor direktora ovog društva, čiji je predsjednik Igor Golubović,  predstavnik Ministarstva finansija, odavno nije bavio problemima Sportskog centra, a lokalna uprava nije u mogućnosti da finansijskim sredstvima potpomogne njegov dalji rad. Napominje se da Opština Pljevlja kao jedan od osnivača nije bila u poziciji da razmatra izvještaj o radu Centra, a samim tim ni da raspravlja o problemima sa kojima se suočava ovo Društvo“, kaže se u saopštenju SNP-a.

Imajući u vidu da je Vlada, odnosno Ministarstvo finasija i Direkcija javnih radova, vlasnik 83,84% osnovnog kapitala Društva, predsjednik Pupović je predložio premijeru Đukanoviću, da se što prije pronađu rješenja za nagomilane probleme Sportskog centra „Ada“, na način što bi konačno bilo definisano vlasništvo, način finansiranja, model korišćenja sportske dvorane od strane sportskih klubova, termini i nadoknade kao i činjenice da li svi vlasnici kapitala imaju svoje članove u Odboru direktora.

„Uz očekivanje da će Premijer razumjeti hitnost rješavanja problema Sportskog centra „Ada“, predsjednik Pupović je izrazio nadu da je nesumnjivo zajednički cilj svih da pljevaljska sportska dvorana funkcioniše jer su u ovakvoj situaciji najveći gubitnici sportisti i omladina Pljevalja zbog kojih je, uostalom, i izgrađen taj objekat“, piše u saopštenju SNP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније