Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

19. 12. 2019. 14:21 >> 14:21

RASTODER DONIRAO

Medresi legat od 100 hiljada strana arhivske građe

Akademik Šerbo Rastoder donirao je podgoričkoj Medresi Mehmed Fatih legat od 100 hiljada strana arhivske građe i rijetkih naslova koje je sakupljao u toku svog intelektualnog rada, saopšteno je iz te školske ustanove.

Rastoder je odluku pročitao pred ministrima, ambasadorima, profesorima i učenicima medrese koji su prisustvovali predavanju.

"Uz učenje tekbira Vakufnamu je uručio hafiz Sulejman Bugari, nakon čega je akademik održao predavanje Islamsko orijentalna baština Crne Gore", navodi se u saopštenju Medrese.

Navodi se da se građa sastoji od oko 70 hiljada arhivskih dokumenata i oko 30 hiljada strana rijetkih naslova.

"On daruje znanje onome kome on hoće,a onaj kome je znanje darovanodarivan je blagom neizmjernim. A shvatiti mogu samo oni koji su razumom obdareni", citat je iz Kurana.

Rastoder je redovni profesor Univerziteta Crne Gore i član Crnogorske, Bosanke i Dukljanske akademija nauka i umjetnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније