Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 09. 2013. 08:21 >> 08:21
1

NK I PG

Konjević provjerava Centre bezbjednosti

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uskoro će suspendovati policajce iz Podgorice i Nikšića, koji su se ogriješili o zakon i protiv kojih se vode sudski postupci, pišu Vijesti. Iz MUP-a je potvrđeno da je Konjević, nakon što je suspendovao nekoliko policajaca protiv kojih se vode krivični postupci, zadužio Odjeljenje unutrašnje kontrole da provjeri zakonitost rada u centrima bezbjednosti u Nikšiću i Podgorici.

List piše, pozivajući se na pouzdane informacije, da će se prvi na udaru, između ostalih, naći i sadašnji šef Ekspoziture za javni red i mir u Podgorici Ratko Rondović i šef smjene u Dežurnom operativnom centru Dušan Raičević. Protiv njih se vodi sudski postupak zbog prebijanja pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića prije četiri godine.

Rondović je tada radio kao rukovodilac Ekspoziture za poslove dežurstva u podgoričkoj policiji, dok mu je Raičević bio pomoćnik.

Iz MUP-a ipak nije saopšteno na osnovu čega su oni do sada mogli nesmetano da rade, čime je prekršen Zakon o unutrašnjim poslovima.

"Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije provjerava zakonitost rada u centrima bezbjednosti Podgorica i Nikšić u dijelu koji se tiče ispunjavanja obaveze iz člana 108 Zakona o unutrašnjim poslovima - u prvom redu suspenzije službenika protiv kojih je pokrenut krivični postupak zbog krivičnog djela sa elementima korupcije ili krivičnog djela učinjenog na radu ili u vezi sa radom", saopštila je "Vijestima nedjeljom" savjetnica ministra Konjevića za odnose sa javnošću Mirjana Bošković.

Dodala je da su, kako bi se dobile precizne informacije o krivičnim postupcima koji se vode protiv policijskih službenika, obavljene konsultacije sa Vrhovnim državnim tužilaštvom i Vrhovnim sudom.

"Nalaz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu rada policije trebalo bi da bude gotov krajem ove ili početkom naredne nedjelje."

Konjević je početkom avgusta suspendovao trojicu policajaca optuženih za zlostavljanje Pejanovića - Milanka Lekovića, Ivicu Paunovića i Milana Kljajevića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније