Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 10. 2019. 22:46 >> 22:46

CAZAS

Započeli kampanju "Zdrave navike za zdrav život"

CAZAS je uz podršku Ministarstva zdravlja Crne Gore i AHF fondacije u martu 2019. godine započeo kampanju "Zdrave navike za zdrav život" koja ima za cilj promociju zdravih navika u domenu reproduktivnog zdravlja sa fokusom na promociju upotrebe kondoma i testiranja na HIV.

Kako navode iz CAZAS-a, kampanju je, do sada, podržalo više ličnosti iz javnog života kao što su košarkaš Suad Šehović, profesorica književnosti Svetlana Koprivica, psiholog Žarko Ivanović, glumica Branka Femić Šćekić, akademska slikarka Nina Vukčević, TV lice Dajana Golubović Pejović kao i mnogi stručnjaci iz oblasti javnog zdravlja.

"Imajući u vidu da Crna Gora bilježi nisku stopu testiranja na HIV a da je među mladima stopa upotrebe kondoma veoma niska, svaki doprinos u širenju poruka koje šaljemo kroz kampanju je više nego dragocjena. U dosadašnjim aktivnostima realizovano je više predavanja, aktivnosti na terenu, panel diskusija, onlajn aktivnosti kao i razvijeno više informativnih i edukativnih materijala. Jedan od važnih elemenata kampanje jeste distribucija edukativnih video materijala", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније