Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 09. 2019. 06:50 >> 06:50
1

DR PAVLIČIĆ SMATRA

Najbolji ljekari da imaju ugovorne plate

Bivši ministar zdravlja dr Miodrag Caro Pavličić smatra da bi najbolji ljekari, sa najboljim indikatorima znanja i rada, trebalo imaju ugovorne plate.

"Odgovornost je direktora zdravstvenih ustanova u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja da sprovedu takvu politiku. To ne bi budžet puno stajalo, a efekti po javni zdravstveni sektor bi bili jako dobri“, rekao je Pavličić.

Pavličić je rekao da se mora početi konačno i u Crnoj Gori plaćati znanje i rad.

"U privatnom sektoru to odavno rade. Bio sam medicinski direktor Kliničkog centra i znao sam do u detalje, ko su ključni igrači u toj ustanovi. Ako direktori to ne znaju, ko će znati?! Ova činjenica je pretpostavka dobrog rukovođenja. Predlagao sam tada, a to je bilo prije skoro 20 godina, da platni obračuni budu tajna i da se počne voditi neka politika u tom dijelu. Počelo se sa nekim aktivnostima u smislu nekih stimulacija ali nije bilo volje da se time pozabavimo ozbiljnije;nije bilo vrijeme", rekao je Pavličić za Portal Analitika.

Danas, kako podsjeća, imamo situaciju da vrhunski subspecijalisti imaju startnu platu negdje oko 700 eura, što je veoma malo ako se uzmeu obzir kolika je težina posla i odgovornost.

"Moj je predlog da za najbolje, onima sa najboljim indikatorima znanja i rada, imamo jednu vrstu ugovornih plata što nije ništa novo u Crnoj Gori, kako sam već napomenuo. Naravno plate bi se morale povećati i za ostale ljekare i zdravstveno osoblje. Odgovornost je direktora zdravstvenih ustanova u dogovoru sa Ministarstvo zdravlja da sprovedu takvu politiku. To ne bi budžet puno stajalo a efekti po javni zdravstveni sektor bi bili jako dobri. Veliki broj ljekara bi se takmičio da uđe u taj krug najboljih", vjeruje Pavličić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније