Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 08. 2019. 14:36 >> 14:33
2

PROJEKAT TRI OPŠTINE

Počinje gradnja puta od Velestova do Komana

Izgradnja dijela puta od Velestova do Komana, koja bi trebalo da počne naredne sedmice, značajno će unaprijediti život mještana tog kraja i bolje povezati Katunsku nahiju sa opštinama Cetinje, Danilovgrad i Podgorica, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Nova trasa puta dužine je šest kilometara, a biće rađena uz podršku Vojske Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, njenom gradnjom počinje realizacija ugovora o zajedničkom ulaganju u poboljšanje putne infrastrukture koji su nedavno potpisali gradonačelnici Prijestonice Cetinje i Glavnog grada, Aleksandar Kašćelan i Ivan Vuković, i predsjednica danilovgradske opštine Zorica Kovačević.

Kašćelan i Kovačević su se saglasili da će put od Velestova do Komana omogućiti bolje uslove za život mještana tri opštine, ali i dodatne uslove za razvoj poljoprivrede i turizma, kao i za povratak života na napuštena seoska domaćinstva.

Ocijenjeno je i da su Prijestonica Cetinje i Opština Danilovgrad primjer dobre saradnje, koja će kroz projekte od lokalnog i nacionalnog značaja biti dodatno unaprijeđena. U tom smislu posebno su značajni projekti koji se odnose na razvoj seoskog turizma i domaćih proizvoda, ali i na prezentaciju i promociju takve ponude radi generisanja novih zapošljavanja i razvoja ruralnog područja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније